Лого ДГ 'Светлина'

За нас

Екип ДГ 'Светлина' Трявна

При нас вашите дечица ще намерят Дом на:

  • Радостта
  • Обичта
  • Знаниео

ДГ „Светлина“ е общинска детска градина на делегиран бюджет и се намира в най-слънчевият квартал на град Трявна - кв. „Светушка“. Официално детската градина е открита е на 04.09.1984 г. под името ЦДГ „Лиляна Димитрова“. Наследник и първоприемник е на първият детски дом в града, отворил врати през далечната 1945 г. в сградата на текстилна фабрика „Св. Георги“, преименувана по-късно във Вълнено-текстилен комбинат “Ангел Кънчев“. През 1991 г. е преименувана в ЦДГ “Светлина“, а от 2016 г. е ДГ “Светлина”.

Сградата е модерна и просторна с капацитет за 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи. Разполага с 2 големи физкултурни салона, единият от които е специално оборудван за занимания с мини-баскетбол. Има кабинет по БДП - първи и единствен в областта. Разполага със Зала по релационна психомоторика, Кабинет за работа с деца на ресурсно подпомагане, Детска библиотека, Спортна площадка на открито, самостоятелен кухненски блок, административен блок и голям двор за игра на открито. Сградата е изцяло модернизирана и обновена.

Условията за обучение, възпитание и социализация в детската градина непрекъснато се подобряват. Жизнената среда на децата отговаря на изискванията за безопасност, естетика и комфорт. Интериорът и подредбата на групите са съобразени с възрастовите и индивидуални потребности на децата. Средата в групите дава пълна самостоятелност, свободен достъп до материалите и право на избор на дейност на всяко дете. В подготвителните групи са създадени оптимални условия за доминираща учебна дейност, осигурени са учебни помагала и пособия за подлежащите на задължително предучилищно обучение.

Към детската градина има регистрирано Настоятелство и учреден Обществен съвет. В тях са обединили сили родители, реализирали се в различни професионални сфери, в името на благородната кауза – да подпомагат работата на детската градина, с цел повишаване качеството на образование, социализация и възпитание на децата.

Екип

img

В. Александрова

Директор

img

Цветанка Димитрова

ЗАС

img

Маргарита Недева

Счетоводител

img

Добринка Ангелова

Медицинска сестра


img

Анета Христова

Старши учител, четвърта ПКС

img

Елка Павлова

Страрши учител, пета ПКС

img

Ива Иванова

Учител

img

Венеция Колева

Старши учител


img

Мария Мухтарова

Учител

img

Диана Станчева

Ст. учител, учител по музика

img

Жана Попова

Старши учител, V ПКС

img

Гинка Якова

Старши учител


img

Цанка Николова

Пом. възпитател

img

Иванка Минева

Пом. възпитател

img

Денка Недева

Пом. възпитател

img

Олга Фучижи

Готвач

КОНТАКТИ

0897 090 544
0897 090 545

АДРЕС

гр. Трявна 5350
ул. "Васил Априлов" №1

© 2020 ДГ "Светлина" | дизайн Инфоцентър Трявна